onsdag 18. februar 2009

Ukens Middagstips


LAMMESTEK (til ca. 6 personer)
1 Lammelår
2 ts Salt
1 ts Pepper
ca. 4 stilker frisk Rosmarin
3 fedd Hvitløk
1 Løk
3 Gulrøtter
ca. 1 liter Vann
SAUS
ca 8 dl silet stekesjy
4 ss Hvetemel
litt kaldt Vann
litt Salt og Pepper
1. Ta steken ut av kjøleskapet en times tid før servering.
2. Forvarm stekeovnen til 125 grader. Gni steken inn med salt og pepper. Skjær hvitløk i tynne kløfter, stikk inn hvitløk og rosmarin.
3. Legg steken i en langpanne. Stikk spissen av ett steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av steken, spissen må ikke treffe bein.
4. Skjær løken og gulrøtter i biter som legges rundt steken. Hell 1 liter vann i pannen og stek steken i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 65 grader, har steken rosa kjerne, ved 75 grader er kjøttet helt gjennomstekt.
5. SAUS: Sil sjyen fra steken over i en kjele. Gi den ett oppkok. Rør hvetemel ut i kaldt vann, rør jevningen i sausen og la den småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med fløtegratinerte poteter og stekte grønnsaker (sopp, sukkererter og rødløk)
Bon apetit ;-)

Ingen kommentarer:

Nå er det bare ... igjen til jul