mandag 2. november 2009

LEFSEKLING OG FLATBRØD

I høstferien bakte jeg og mamma Flatbrød og Lefsekling.
Oppskrift kommer her:

FLATBRØD ca. 22 leiver

1 l Søt Skummet Melk
500 gr Sammalt Hvete, fint
400 gr Rug, fin
400 gr Byggmjøl
2 ts Salt

Arbeid deigen godt sammen. Lag emner.
Sammalt Hvete og Byggmel til utbaking.
Takke på 9.
Riflete kjevle.
Trill.
Piggtrill.

LEFSEKLING ca. 20 leiver

250 gr Kokte Poteter - males 5x
200 gr Margarin
2 1/2 dl Kefir
1/2 l Rømme
550 gr Hvetemel
1 neve Rug
(1 Eggeplomme- for fargen)

Takke på 9.
Glatt kjevle.
Trill.
Piggtrill.
Del i emner.
Pakk lefsene godt inn i håndkle, så det ikke blir harde.

Til smøring:
1/2 kg Smør
180 gr Sukker

Røres hvitt. Smør ett godt lag på hver lefse. Brettes i to, og klippes i spisser.

Lykke Til :-)

Ingen kommentarer:

Nå er det bare ... igjen til jul