søndag 21. desember 2008
ISKAKE MED DAIM
BUNN:
2 Eggehviter
1 Egg
100 gr Melis
200 gr Mandler, malte
1 ts Bakepulver
Rund kakeform, 24 cm.
I stekeovn 150 grader, 35-40 minutter.
Visp eggedosis av eggehviter, helt egg og melis. Bland forsiktig inn mandler, blandet med bakepulver. Hell røren i en smurt form og stek kaken. Ta ut kaken og avkjøl på rist. Vask formen og legg kaken tilbake i formen.
ISKREM:
4 dl Kremfløte
2 Eggeplommer
100 gr Melis
2 store Daim - grovhakket
Visp fløten til krem. Visp eggeplommer og melis til eggedosis. Bland alt forsiktig og rør inn sjokoladen. Hell iskremen over mandelbunnen i formen. La kaken stå i frysen i minst 6 timer. Flytt kaken over i kjøleskap ca. 1 time før servering. Løsne kaken fra formen og sett den på serveringsfat.
Bon appetitt :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Eg lagar av og til ein variant av denne kaka. Då har eg gått over til å bruke dajmcrisp, det er mykje enklare.
Legg inn en kommentar