søndag 21. desember 2008

SARAH BERNHARDT

BUNN:
5 Eggehviter
260 gr Malte Mandler
230 gr Melis


Visp eggehvitene stive og rør forsiktig inn mandler og siktet melis. Bruk teskje eller sprøytepose og lag småkaker på bakepapirkledd stekebrett. Stekes ved 180 hgrader i ca 15-17 minutter. Avkjøl kakene på rist.


KREM:
120 gr Sukker
1 dl Vann
5 Eggeplommer
1 1/2 ss Kakao
1 ss Sterk Kaffe
260 gr Smør - romtemperert ( viktig at det er mykt)


Ha sukker og vann i en kjele og la det koke til det begynner og tykne ( 6 minutter fra kjelen settes på platen). Det er viktig at sukkeret ikke kokes for lenge, for det krystalliserer og blir klumpete. Stivpisk eggeplommene imens og hell deretter sukkerlaken forsiktig over eggeplommene. Fortsett og røre, helt til blandingen er blitt kald. Slå av kjøkkenmaskinen og bland i siktet kakao og kaffe og rør sammenmed en slikkepott. Rør smøret i eggeblandingen, litt av gangen og fortsett å røre til kremen ser jevn og fin ut. Bruk teskje eller sprøytepose og ha kremen på kakene. La kakene stå kaldt til kremen har stivnet.


SJOKOLADEOVERTREKK
300 gr Mørk Kokoesjokolade
50 gr Delfiafett


Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn delfiafett. Dypp kakene i sjokoladen og la de stå kaldt til sjokoladeovertrekket har stivnet.


TIPS : Kakene oppbevares i en tett kakeboks enten i kjøleskap ( holder seg ca. 2 uker) eller i fryser.

Ingen kommentarer:

Nå er det bare ... igjen til jul